Reklama

Léčba rakoviny bez chemoterapie a pomocí šetrných přírodních metod

Granvin (Út, 31. 3. 2009 - 17:03)

Supr, kdyby takhle věcně a konstruktivně Formol psal pořád, tak by ho tu lidi mohli mít rádi.

pro netopýří uc (Út, 31. 3. 2009 - 17:03)

text

pro paní Lidick (Út, 31. 3. 2009 - 17:03)

text

Formol (Út, 31. 3. 2009 - 15:03)

Pokud chcete přesnou odpověď na základě prakticky nulových informací, pak budete na špatné adrese všude (snad s výjimkou kartářek). Víc, než to, že kortikoidy jsou součástí některých režimů jako prevence (tedy jako předcházení) některých nežádoucích účinků (nevolnost, alergické reakce,....), se dozvědět nemůžete. V terapii karcinomu prsu se používá nejméně několik desítek rozdílných chemoterapeutických režimů se srovnatelnou účinností, součástí některých z nich jsou i kortikoidy. Pokud jste dostala kortikoidy z jiného důvodu, tak to pochopitelně nelze z toho, co jste napsala, poznat.

Lidická (Út, 31. 3. 2009 - 14:03)

Omlouvám se, že jsem si zabloudila na nesprávné vlákno tápajících mezi alternativou, nicméně poslední, stále nevím, proč Fortecortin, když jsem předtím žádnými nevolnostmi netrpěla, alepoň ne takovými, které by se nedaly zvládnout.Zdravím.

Lidická (Út, 31. 3. 2009 - 14:03)

Omlouvám se, že jsem si zabloudila na nesprávné vlákno tápajících mezi alternativou, nicméně poslední, stále nevím, proč Fortecortin, když jsem předtím žádnými nevolnostmi netrpěla, alepoň ne takovými, které by se nedaly zvládnout.Zdravím.

Netopýr (Út, 31. 3. 2009 - 14:03)

Formole,
tak v tomto případě smekám. První naprosto smysluplný, věcný, jasný příspěvek, bez napadání a emocí, který od tebe čtu.
Z toho jsem se poučil i já. Dík.

Formol (Út, 31. 3. 2009 - 14:03)

Fortekortin (resp. obecně kortikoidy) se přidávají k některým režimům chemoterapie, protože zmírňují nežádoucí účinky chemoterapie (např. nevolnost a zvracení) a snižují riziko vzniku některých dalších závažných nežádoucích účinků. Celé je to, bohužel, o tom, že chemoterapie je hodně těžký kalibr - nádor je totiž skoro normální tkáň, kterou je třeba zcela zničit - cenou za to je i zásah zdravé tkáně. Nic lepšího než využití toho, že nádory jsou obvykle citlivější k toxickým vlivům, není u většiny nádorů zatím k dispozici...

Pokud by dosáhly nežádoucí účinky většího rozsahu, měl by jistě onkolog zvážit jejich vysazení a případně nahražení jinými léky (zejm. proti nevolnosti jich je celá řada).

Netopýr (Út, 31. 3. 2009 - 14:03)

Fortecortin je hormonální lék, kortikoid?
Na to jistě odpoví fundovaně Formol, proč Vám ho dávají.
Ale proč Vám to neřekl Váš lékař, to je mi záhadou. Asi se musíte zeptat, třeba ho nenapadlo, že Vás zajímá, co do vás píchají. Většina pacientů se neptá a přijímá.

Ad 14:00:29
To bylo jen upozornění, že nejste ve správném vlákně.
K tématu mám to, že chemoterapie, pokud jde fakt o pokus-omyl na lidech, pak je to dost tragedie, a proto, koukám do tématu o léčbě BEZ CHEMOTERAPIE.
Kapíšto?

Návštěvník (Út, 31. 3. 2009 - 14:03)

pro netopýří ťululum:
A co k tématu je jako v tom tvém příspěvku???

Formol to napsal velmi hezky.
A dokonce to není žádné tajemství, podobně to píšou v každých novinách.

Divím se, že nemáš nic k iracionalitě, o které jsem psala já a zaručeně není k tématu.:-)

Lidická (Út, 31. 3. 2009 - 13:03)

To už je na mě příliš složité, jsem jednoznačně racionálně smýšlející člověk, mám dvě velmi racionální děti, ale mám ráda ve věcech jasno. Nemyslím, že mi pomůže louskání růžence po večerech. Jen octnu-li se v soukolí lékařském, kde to jde jak na běžícím pásu ( já vím, smutné, ale reálné ) snažím se dopátrat příčin. Reakce každého jednotlivce je logicky individuální, ale teď mi například uniká smysl Fortecortinu, o kterém jsem se dočetla, že je na atopický ekzém, astma atp. Ničím z toho netrpím a vysvětlení, kterého se mi dostalo, t.j., že se týká všech zánětů v tělě,, není pro mě dostačující, zvlášť podáno velmi zkratkovitě.

Netopýří sádlo (Út, 31. 3. 2009 - 13:03)

Tak o tom tu mluvil zatím jen Formol, žádní alternativci.
A nějak vám nedochází původní téma diskuze.
Přečtěte si je ještě jednou. S vysokou školou byste měl být schopen vnímat čtený text.

Lidická (Út, 31. 3. 2009 - 13:03)

Dík za odpoveď, pokládám se za rozumnou ženu a netopýří mastí mě rozhodně nikdo neohromí.jen mi přišlo nelogické, že po všech těch peripetiích, jsem nucena zažívat spíš horší alternativu, než předtím, když mi bylo řečeno, že druhá část je méně agresivní.

pro iracionální (Út, 31. 3. 2009 - 13:03)

text

Lidická (Út, 31. 3. 2009 - 13:03)

S radostí budu vděčná za každou pomoc.
Olga.Lidicka"seznam.cz

Formol (Út, 31. 3. 2009 - 13:03)

to Lidická
Nikdy nikdo netvrdil, že chemoterapie je procházka růžovou zahradou. Selhání imunity a krvetvorby je možným nežádoucím účinkem, který ale jde zvládnout. Ostatně, volba je jen na vás - pokud chcete přestat s chemoterapií, máte (podle stádia a již podaných dávek) určitou naději, že to již stačilo. Mimochodem, pokud by byl útlum významný, lze většinou zvládat podáním růstových faktorů pro kostní dřeň..

Terapie karcinomu prsu je skutečně pokus-omyl, jenže to je de facto jakákoliv terapie. Každý člověk je jiný a v současnosti nemáme možnosti, jak předpovědět individuální reakci každého pacienta na terapii. V onkologii je to trochu problém, protože zde i malé rozdíly mezi lidmi mohou hrát velkou roli ve vzniku nežádoucích účinků.

Mimochodem, onen pseudoracionální muž je jen jeden z řady psychopatů snažících se prosadit, že na vše je nejlepší netopýří sádlo, potvrzení od něj nepokládejte ve vlastním zájmu moc velkou váhu. Abych byl zcela upřímný - nežádoucí účinky chemoterapie berte jako daň za to, že máte velkou šanci dál žít - my vám nic lepšího nabídnout nemůžeme, jistotu vám nabídnou jen "alternativci" - totiž jistou a nepěknou smrt.

pro paní Lidick (Út, 31. 3. 2009 - 12:03)

pokud byste mohla uvést na Vás spojení , mail ,napsal bych Vám své doporučení v této situaci

Lidická (Út, 31. 3. 2009 - 12:03)

Díky za potvzení mého názoru, nemohu se zbavit pocitu "pokus, omyl ". Imunitu mi snad srovnají, ale co dál? Jsem v pokušení se další chemo vyhnout, pokud by to mělo vypadat zase takhle.

Racionálně uvaž (Út, 31. 3. 2009 - 11:03)

Paní Lidická,
to moc nenahráváte na smeč zdejším zastáncům chemoterapie.
Budou vás přesvědčovat, že je to běžné a normální, koneckonců smrt je taky normální, jak jsem se tu v "argumentaci pro chemoterapii" dočetl.

Pokud jste bez nálezu, dejte dohromady rozhozenou imunitu, a bude to dobrý.
To vás ale budou muset dát dohromady doktoři, když Vás takto dorasovali.

Přeji Vám, abyste už další takovou "léčbu" absolvovat nemusela.

Lidická (Út, 31. 3. 2009 - 10:03)

Jsem po čtyřech cyklech chemoterapie, částečné operaci prsu a spádových uzlin, vše proběhlo "normálně". Všechno čisté, žádné metastázy.Nyní jsem byla na dalším cyklu chemoterapie, ke kterému mi byl nasazen Fortecortin a totálně mi selhal imunitní systém a krev. Toto vyústění je normální? Myslela jsem si, že to nejhorší mám za sebou, ale takhle špatně miještě nebylo. Promiňte, že nehýřím lékařskými termíny, pokusila jsem se popsat laicky. Děkuji za odpověď.

Reklama

Přidat komentář