Enzymy v naší stravě
Enzymy se dlouhodobým vařením ničí. Ztráty lze však kompenzovat:
- přidáme-li ke konci vaření do jídel kvalitní sójové omáčky Tamari či Shoyu
- požijeme-li lžičku přírodně kvašeného jablečného či bylinného octa po jídle
- dopřejeme-li si malého množství kvašené zeleniny - tzv. pickles
konzumujeme-li švestky umeboši, které lze zakoupit v prodejně se zdravou výživou
Dodání enzymů aktivizuje trávicí procesy a tím pádem dojde k lepšímu využití všech živin z konzumovaného pokrmu.
Autor: mk
Komentáře
Dobrý den, můžou mít enzymy vliv i na hubnutí ve stáří? Jarošová Děkuji
Samozřejmě že mohou. Pro hubnutí je důležité správné strávení potravy a rozložení na základní stavební kameny. Špatně strávená potrava nejen, že ztěžuje hubnutí, ale může vést k rozličných zdravotním problémům.
- Odpovědět
Pošli odkaz