Konjakové přílohy jsou hitem dietářů
Co je konjak
Konjak je užitková rostlina a tradiční asijská potravina, která se používá po staletí zejména v Japonsku. Konjak byl objeven před 500–800 lety a byl považován za nedostupnou pochoutku, kterou si mohla dopřávat pouze japonská královská rodina. Za léčivou potravinu jej poprvé označili v Číně a z terapeutických důvodů ji jedli i buddhističtí mniši. Teprve před sto lety se konjak stal dostupným pro všechny obyvatele Japonska a od té doby patří mezi nejpopulárnější druhy potravin v Asii, odkud se pomalu šíří do celého světa.
Nula sacharidů, tuků a soli
Konjakové přílohy neobsahují žádné sacharidy, tuky ani sůl. Jsou navíc nízkokalorické, a proto jsou vhodné pro hubnutí či jen pouhé odlehčení jídelníčku. Díky svému složení se hodí také do řady oblíbených diet, jako například keto, low fat i low carb. Díky svému složení jsou vhodné do jídelníčku různých výživových omezení a na chuti nic nepoznáte. Na přílohách jako špagety, nudle či rýže si tak mohou pochutnat i diabetici a celiaci.
Hledejte BIO certifikaci
Ve výběru konjakových produktů buďte opatrní a volte jen kvalitní značky, které mají bio certifikaci, která potvrzuje, že produkt pochází z rostliny, která je pěstována podle zásad ekologického zemědělství v lokalitách mimo civilizaci a není intoxikována nebezpečnými látkami.
Díky vláknině glukomannan zasytí a detoxikují organismus
Glukomannan je přírodní, ve vodě rozpustná vláknina, která zasytí a aktivně přispívá ke snížení hmotnosti. Glukomannan navíc detoxikuje trávicí trakt a zároveň „krmí“ přátelské bakterie ve střevech, čímž podporuje střevní mikroflóru. Budete tedy jíst, aniž byste nabývali zbytečné kalorie nebo hladověli a zároveň budete čistit organismus.
Jsou rychlé na přípravu, nevaří se
Konjakové přílohy jsou opravdu hotové raz dva. Není potřeba je vařit, stačí je jen smíchat s ingrediencemi, ohřát a můžete servírovat. Jsou skvělé jako příloha k masu, do polévek, omáček či salátů nebo lahodných a výživných smoothies.
Komentáře